Doprava zdarma již od 699,-

Kratom a hubnutí: Přírodní pomocník na odbourávání kil

obsah článku

 

Kratom je rostlina, která se v poslední době dostává stále více do povědomí lidí, kteří hledají alternativní přírodní cesty jak shodil pár kilíček a dostat se do pohody. Proč mnoho žen užívá kratom není tak ani o tom, že chtějí mít více energie nebo soustředěnosti, ale je to právě kvůli hubnutí. Pojďme se na toto téma více rozepsat a říct si jak kratom má vliv na hubnutí, ale shrneme si i to, na co si dát pozor při jeho užívání.

Jak to funguje?

Kratom je rostlina původem z jihovýchodní Asie, která obsahuje alkaloidy a ty působí na vaše receptory v mozku či těle a dostávají se různé účinky. Záleží na druhu kratomu, podle toho se dostaví různé účinky.

Červený kratom

Je spíše sedativní a užívají ho lidé třeba na zmírnění bolesti, ať už třeba té fyzické nebo psychické. Případně mnoho uživatelů ho užívá pro lepší spánek.

Bílý kratom

Můj nejoblíbenější... Ty účinky nejsou tak dlouhé jako třeba u červeného kratomu, účinky bílého kratomu trvají cca 2-5 hodin. Ale má úplně opačný efekt. Tzn. že člověk, potom co si ho vezme, tak se dostaví takové teplo do celého těla a máte najednou více energie. Nebudete skákat po stropě nebo běhat maraton, ale spíše cítíte, že je to takové silnější kafe. A ještě jeden pozitivní účinek - soustředěnost. To je skvělé při práci či učení nebo pokud máte dlouhý den a chcete být výkonní i odpoledne. Hodně se využívá i mezi sportovci jako preworkout před tréninkem/fitkem.

Zelený kratom

To je takový mix.. prostě něco mezi bílým a červeným kratomem. Je takový euforický, stimulační, ale zároveň uklidňující. Zmizí problémy, člověk má hned skvělý den. A člověk je po něm takový trochu ukecanější, takže ideální volba pro introverty.

Jak se hubne na kratomu

Avšak Vás asi pravděpodobně zajímá ta informace, proč lidé říkají, že po kratomu se hubne.

Je to hlavně kvůli třem důvodům.

1. kratom potlačuje chuť k jídlu

Pokud užijete kratom, máte pak hodně sníženou chuť k jídlu. Vůbec Vás nebude honit mlsná. Paradoxem je, nebo alespoň u mě, že jakmile si pak dám nějaké jídlo, tak si ho více vychutnávám a chutě jsou výraznější. Dával bych si ale pozor na to, že po celou dobu, co kratom působí, tak si stravu hlídejte a občas něco snězte. Být úplně o hladu nemusí být dobré pro vaše tělo.

2. Zvýšená energie

Kratom může potenciálně zvýšit metabolickou aktivitu vašeho těla, což vede k využívání zdrojů energie jako jsou právě tuky a tím pádem pálíte tuky o něco rychleji.

3. Zlepšená nálada

Není to úplně účinek na hubnutí, ale pokud máte lepší náladu, tak je minimální pravděpodobnost, že je budete cítit špatně, ve stresu či úzkosti. Někteří jedinci, právě když mají tyto příznaky, se začnou přejídat. Tím, že se cítíte dobře, dokonce skvěle, tak nebudete stres zahánět jídlem.

4. Motivace

Tím, že se cítíte lépe a máte více energie, tak se cítíte i více motivováni. To Vám může pomoci například jít do fitka nebo si prostě jenom zaběhat třeba. Hodně lidí využívá kratom před cvičením.

Jaký kratom na hubnutí

Jak bylo zmíněno, kratomů je velké množství a my jsme si řekli jen o těch nejzákladnějších. Dá se to ještě rozdělit na odrůdy. Ale to už bych Vám asi moc komplikoval hlavu, většinou vás má zajímat to “barevné” pojmenování a to bohatě stačí. Vyhněte se červenému kratomu, pokud nemáte problémy se spánkem. Jak jistě víte, spánek hraje důležitou roli při hubnutí. Pokud tedy nemáte problémy se spánkem, tak červený kratom nemusíte užívat. Pokud však zvládáte vše, co k hubnutí patří, ale se spánkem máte problémy, tak v tomto případě šáhněte po červeném kratomu. Avšak většina lidí chce užívat kratom právě kvůli ztrátě chuti k jídlu a nakopnutí metabolismu. V tomto případě sáhněte po bílém kratomu.

Kratom není samospása

Není to jenom o kratomu. Kratom je skvělý pomocník při hubnutí, ale je potřeba kombinavat to i s jinými “faktory”. Kratom za Vás neudělá všechnu práci. Takže zdravá strava, kvalitní spánek a pohyb jsou stále číslo jedna, co pro lepší postavu musíte udělat.

Dávkování a časový interval

Kratom je skvělý pomocník, ale zlý pán. Je potřeba k užívání kratomu přistupovat zodpovědně. Nejdůležitější je dávkování. Pokud nemáte zkušenosti začněte opravdu s pár gramy. Pak je ještě možné si vypočítat ideální dávku. To vychází cca 0.05 g na kilogram vaší váhy. A hlavně kratom není určen pro užívání každý den. Čím méně, tím lépe. Ideálně a opravdu maximálně jen 1-3 do týdne.

Rizika kratomu při hubnutí

Opět apeluji na zodpovědnost. On každý, kdo s kratomem začíná, tak to ze začátku bere zodpovědně. Problém nastává tehdy, když se člověku ty stavy líbí, v našem případě to, že ty kilíčka jdou dolů, tak se uchýlí k častějšímu užívání a než se naděje, tak to bere každý den. Pak se vaše tolerance na kratom zvyšuje a vy najednou berete kratom každý den a v mnohem větší dávce. Tohle je přesně ale cesta do pekel. Pokud jste četli někdy něco negativního o kratomu, tak ve většině případech je to právě z tohoto důvodu.

 

Článek je pouze informativního charakteru a názorem autora článku. Podle legislativy ČR není kratom schváleným výživovým doplňkem, či potravinou. Jedná se pouze o sběratelský předmět. Pokud si kratom chcete zakoupit právě pro sběratelské účely, můžete si vybrat zde.