Doprava zdarma již od 699,-

Kratom za volantem

obsah článku

 

Kratom, díky svým účinkům se stává předmětem diskuzí ohledně jeho používání při řízení vozidla. Pojďme se společně kouknout na právní hledisko užívání kratomu za volantem, ale i na ty morální.

Právní aspekty užívání kratomu při řízení

Kratom není nijak omezen při užívání na území České republiky. Resp. uchovávání, prodej a držení či dokonce užívání není zakázáno ani postihováno.

Zastavení policií ČR

Pokud Tě zastaví hlídka policie, tak můžeš být naprosto v klidu. I kdyby sis kratom před řízením vzal/a, tak ti nikdo nic nemůže, protože kratom není zařazen mezi zakázané látky a tedy za kratom za volantem tě nikdo před soudy tahat nebude. Ani o papíry nepřijdeš.

Morální hledisko

Na každého kratom působí trochu jinak, takže je na tvé zodpovědnosti a tvém rozumu vyhodnotit, zdali jsi schopen řídit auto. Pokud užíváš malé dávky například bílého kratomu - který je na soustředění, tak zde pravděpodobně dokážet udržet pozornost při řízení. Pokud ale užíváš větší dávky třeba červeného kratomu, který je sedativní, tak zde bych již byl více opatrný.

Článek je pouze informativního charakteru. Podle legislativy ČR není kratom schváleným výživovým doplňkem, či potravinou. Jedná se pouze o sběratelský předmět. Pokud si kratom chceš zakoupit právě pro sběratelské účely, můžete si vybrat zde.