Doprava zdarma již od 699,-

Kratom zkušenosti uživatelů

obsah článku

 

Kratom je ve světě na vzestupu a u nás v ČR tomu není jinak. Už jen fakt, že kratom hledají na internetu měsíčně desetitisíce lidí tomu dává za pravdu. Pojďme se kouknout na reálné zkušenosti lidí, co kratom užívají nebo užívali a z nějakého důvodu přestali.

Pozitivní zkušenosti s kratomem

Většina lidi začíná zkoušet kratom z různých důvodů. Mezi ně může patřit:

  • úleva od psychické bolesti
  • úleva od fyzické bolesti
  • zvýšení soustředění na práci či učení
  • více energie při sportu či práci
  • větší uvolněnost
  • problémy se spánkem

V těchto případech, pokud se to nepřehání s dávkováním, intenzitou, tak opravdu většina uživatelů nějaký z těchto účinků pociťuje. Avšak je potřeba si ujasnit jaký kratom má jaké účinky. Protože základní rozdělení kratomu jsou 3:

  • Účinky bílého kratomu: Pozitivní, trochu více energie a soustředěnost
  • Účinky červeného kratomu: sedativní, uvolněný, upozaďování fyzické či psychické bolesti
  • Účinky kratomu: Něco mezi červeným a bílým. Kdy jste uvolněný, avšak s dávkou energie

Výběr pozitivních zkušeností s kratomem

Fatjunk420 napsal: Dávám zelenej. Maeng da green. Funguje to mnohem líp než kafe. Ráno se probírám mnohem rychleji a vydrží mi to až do oběda. Po obědě dám znova a sem dobrej celej den. Jinej účinek než stimulaci nepozoruju. Beru to jako náhradu za kafe. Nevím o jakým stavu tady lidi píšou s srovnávat to s brkem je úplna blbost.

Zdroj: reddit.com

garis53 napsal: Zkoušel jsem během maturit, dost možná jsem díky tomu odmaturoval, ale ta chuť a pach jsou pro mě tak odporné, že to nejsem schopen dát normálně

Zdroj: reddit.com

Miserable-Ad-2850 napsal: Moje zkušeností Červenej - sedativní a uspávací (dost nahovno ale po návštěve zubaře se hodil) Zelenej - něco mezi cervenym a bílím, nenadchne neurazí Bílej - za mě jedinej po kterým jsem se cítil dobře, učinky jako když si dáš pořádný kafe ale trochu jinak, lepší nálada a energie

Zdroj: reddit.com

HHormoNN napsal: Kratom jsem poprvé zkusil v roce 2018. Tenkrát jsem měl silnou kožní alergickou reakci, a potřeboval jsem něco, co mi pomůže od bolesti. Hledal jsem nějakou alternativu místo léků a narazil jsem na kratom. Objednal jsem si zelenej ( maeng da green ) . Přišel mi balíček, já ho rozdělal a koukal jsem na zelenej ( pro mě osobně smradlavej ) prášek. A říkám si, co teď? Jak se to žere ? Takže opět jsem se obrátil na kamaráda googla. Ten mi poradil, že to mám smichat se sladkým jogurtem. Smíchal jsem prášek s jogurtem, načež z toho vznikl zelenej beton. Nabral jsem si na malou lžící a dal do úst,.. Během 3 sekund to letělo do hajzlu a bylo mi na bití. Druhej pokus. Kratom jsem dal do půl litru, zalil horkou vodou a přidal moc medu. Vypadalo to jako totální sr*čka ale po chvíli hecování jsem to vypil. Výsledek? Po cca 15 min sem začal pociťovat hřejivej pocit po celým těle, euforicka nálada, všechny jsem miloval a neměl páru o tom, že existují nějaký problémy. Ale ten největší benefit byl, že jsem konečně naspal po dlouhé době aspoň 4-5 h. Místo obvyklých 2. Jak skončila moje léčba, skončil i kratom. Vrátil jsem se k němu před 2 lety. A jsem s ním do dnes. Dávám ho buď to denně nebo po měsíčních pauzach. Žádný vedlejší účinky po vysazení na sobě nepociťuji. Nevím jestli je to mojí zkušenostiz, a vím jak to brát nebo jsem jen psychicky silná osoba. Pokud můžu doporučit tak jen bílou odrůdu. A jak ho teď do sebe dávám? Izi.. Na lžičku, dám to do úst a zapiju.

Zdroj: reddit.com

Výběr negativních zkušeností s kratomem

Ok_Berry7127 napsal: Ráda přispěju svým příběhem. Kratom jsem měla poprvé dva roky zpátky, když jsem se učila na test na gymplu. Ten rok jsem i maturovala a před maturitou ho pila dost. Pila jsem ho jen na učení. Menší zlom nastal, když jsem si ho poprvé dala “jen tak”. Byl to divnej pocit, protože jsem už měla návyk s tím učením, ale nějak jsem to přešla. Od té doby jsem si ho dávala “jen tak” příležitostně. Pak jsem si ho začala dávat večer protože to prostě bylo dobrý a hezky se mi po tom spalo. Na jaře 2022 jsem se potřebovala zase učit, tentokrát jsem si ho dala ve škole. A pak jsem si ho najednou začla postupně dávat i ráno. To bylo nějak v červnu. Od června přes léto trval takovej peak, kdy jsem sypala asi 20g denně a kdykoliv jsem kratom přestávala cítit, dala jsem si další. V zàří jsem se ze dne na den rozhodla si to snížit na 10g a nic se nedělo. Absťáky ale samozřejmě můžou přijít opožděně a tak jsem začla postupně snižovat, až jsem se dostala na 5g a teď jsem na 3 denně. Zkusila jsem to snížit 3 týdny zpátky na 2g, ale po pár dnech mě to dostihlo. Plánuju to vzít ještě po menších částech. Chci tím vším ale říct, že kdybych nebyla v létě p*ča, tak závislá nejsem. Kratom mi přijde jako dobrý sluha, ale jako se vším, prostě nebuď debil. Žádné zdravotní důvody k vysazení jsem neměla, spíš takové uvědomění a rozhodla jsem se přestat. Co jsem si ale všimla, kratom mi určitě vzal chuť k jídlu.

Zdroj: reddit.com

Crew1T napsal: Kratom je zvláštní v jedné věci a to že se jeho vedlejší efekty/působení liší od člověka k člověku. Znám lidi co to na ně nijak nefungovalo ale i opak. Mě samotnému to pomohlo s docela těžkou životní situací ale samozřejmě mírné závislosti jsem se taky nevyhnul. Jenže toto není her*in (jak to v médiích rádi nazývají), takže odvykání je něco mnohem jednoduššího než třeba u nikotinu.

Zdroj: reddit.com

Ze zkušenosti lze vyvodit, že jsou 3 tábory lidí. Lidé, co mají pozitivní zkušenost, lidé co mají negativní zkušenost, ale jsou i lidé, co kratom zkusili a nic nepociťovali.

Co způsobuje negativní účinky

Většina negativních zkušeností s užíváním kratomu vychází z chuti. Kratom opravdu není nic sladkého, právě naopak. Je to hořký, hodně hořký. Zelený hořký čaj je oproti tomu pohodička. Avšak jsou možnosti jak tu chuť eliminovat. Například zalít džusem nebo udělat si z toho čaj s medem.

Většina negativních účinků pak vychází ze špatného dávkování či s častým časovým intervalem užívání. Není to o tom, že to lidé přepálí na začátku. Většinou ze začátku jsou lidé zodpovědní, avšak problém nastává v pozdější fázi, kdy chtějí tyto stavy mít častěji a začnou tedy intervaly mezi dny snižovat. Tím se zvyšuje jejich tolerance na kratom a začnu brát i větší dávky. Proto je velmi důležité držet se dávkování, které mi dělá dobře a nesklouznout k častějšímu užívání.

Poznámka autora: Já osobně beru již od začátku užívání 5g kratomu. A užívám ho tak 1-3 týdně. A když se stane, že si kratom týden nebo dva nedám, tak nepozoruji žádné negativní účinky.

Článek je pouze informativního charakteru. Podle legislativy ČR není kratom schváleným výživovým doplňkem, či potravinou. Jedná se pouze o sběratelský předmět. Pokud si kratom chcete zakoupit právě pro sběratelské účely, můžete si vybrat zde.